Berättelsen bakom byggnaderna

Hyttmo blogg

Från bananer till byggnationer

Ett föredrag om vikten av att välja ekologiska bananer blev startskottet för familjen Wiklanders intresse för hållbarhet. Läs om hur deras små val i vardagen tillslut ledde till byggnationen av ett drömhus byggt av återbruk och naturliga, giftfria material.

Read More

Det gamla framtidsköket

Läs om Erika Enequists unika kök. Här handlar det om att våga gå tillbaka till gediget hantverk och naturliga material, att bygga så att det håller. Det här är byggbranchens motsvarighet till slowfood, gott, rent och rättvist.

Read More

Villan på andra våningen

När Effie först flyttade in var hennes nya hem en intetsägande 90-tals lägenhet med plastmattor och udda fondtapeter. Sedan dess har det hänt mycket och idag är lägenheten på Frönäsudden en villa-dröm på andra våningen.

Read More

Legohus för en aktiv livsstil

Vem har inte någon gång byggt sitt drömhus i Lego?
Här får du läsa om paret som byggde sitt hus i tekniken som kallats Lego för vuxna. Lätta byggklossar som staplas för hand blev Emma & Daniels energisnåla ”Lego-hus” utformat för deras aktiva livsstil.

Read More

Samarbetet som tar oss ut på fjället

Läs om hur samarbetet mellan Svenska Turistföreningen och byggföretaget Hyttmo gör det möjligt för fler människor att ta sig ut och bo på fjället. Om vikten av att ge människor en plats att andas, röra på sig och uppleva äventyret Sverige.

Read More